Om

Om

Vi är ett litet företag som driver vår verksamhet på gården Sörgården. Vi är den fjärde generationen på gården i byn Kungslena. Gården ligger vacket belägen på kanten av Plantaberget mellan Falköping, Tidaholm och Skövde.

Tidigare har det varit mjölkproduktion på gården men efter att vi tagit över gården har vi styrt mot att driva lite alternativa inriktningar.

Vi arrenderar ut vår åkermark men driver skogsbruket själva. För att förädla vår skog har vi en egen såg där vi kan tillverka plank i alla önskvärda dimentioner och längder.

Vad gör Bi och Bär?

Vi har en mindre biodling där alla våra kupor står på gården.

Honungen förädlar vi för att kunna saluföra till kunder och denna smaksätts med egen torkad frukt, egenodlade torkade kryddor eller med eterisk olja.

Har man bin i sin trädgård får man massa frukt och denna försöker vi att ta hand om. Frukten kokar vi sylt, saft och marmelad på. För att få en unik smak använder vi honung i sylt och saft som sötning istället för socker. 

 

Här syns ett axplock av vårt sortiment. De bär vi använder kommer från gården och vi har som mål att bevara de gamla sorterna som odlats av tidigare generationer. Vi har en gammal sorts Chalottenlök som kallas "Potatis lök" Röd tidig potatis, röda krusbär och en mängd olika dahlior. Alla dessa kommer av gamla sorter så vi har inte alltid riktigt klart för oss vilken sort de egentiligen är. Vi vet bara att våra krusbär är härligt röda, hallonen stora och klarbären växer lite här och där i gräsmattan.